Wśród produktów Caterina można znaleźć wiele urządzeń grzewczych przeznaczonych do rozmaitych obiektów gastronomicznych. Są to modele o doskonałych parametrach użytkowych, dzięki czemu sprawdzą się niemal w każdy warunkach. Wybierając płytę grillową należy przede wszystkim określić posiadany budżet, a także preferowaną konstrukcję. Wiele zależy od tego, jakie dania będą na niej przygotowywane.

Wymiary powierzchni roboczej

Produkty Caterina występują w wielu różnych wymiarach, co ułatwia znalezienie modelu odpowiedniego dla siebie. Rozmiar powierzchni roboczej bezpośrednio warunkuje wygodę oraz swobodę eksploatacji. Jeśli będzie ona zbyt mała, to tempo przygotowywania posiłków nie będzie satysfakcjonujące.

Trzeba wziąć jednak pod uwagę, że im większa powierzchnia robocza, tym więcej przestrzeni potrzebujemy do przechowywania sprzętu. Zwykle płyty grillowe umieszczane są na blacie. Jeśli kuchnia gastronomiczna nie jest zbyt duża, to ulokowanie wszystkich potrzebnych urządzeń może być sporym problemem.

Jakość obudowy

Płyty grillowe Caterina wykonane ze stali nierdzewnej uchodzą za najbardziej uniwersalne. Wynika to z faktu, że są one wytrzymałe oraz niepodatne na negatywne oddziaływanie czynników zewnętrznych. Opisywane tworzywo doskonale znosi:
– wilgoć,
– zmienne temperatury,
– intensywne użytkowanie.

Takie płyty grillowe Caterina od Gastropuls.pl są mocne, a zarazem żywotnie. Warto jest zwrócić szczególną uwagę na modele dwustrefowe, które idealnie sprawdzą się w miejscach o dużym natężeniu ruchu.